DIY sød chilisovs

Det her er vel en ting, som faktisk bare er vegansk ved et tilfælde. Efter jeg selv fandt ud af hvordan man laver sådan en portion, så har jeg undret mig over, hvorfor folk går ud og smider et sted mellem 20 og 40 kroner for sådan en lille flaske, når det man kan lave der hjemme, er suuuuper nemt at gå i gang med og så smager det mindst lige så fantastisk. 😀 Jeg garanterer at det kan sætte prikken over i’et på en masse veganske retter som de asiatiske eller bare den helt almindelige biksemad.

Du skal bruge:

2-3 fed hvidløg

2-3 røde chilier (det kommer lidt an på styrke og behag)

1 dl sukker

1½ dl vand

½ dl eddike

½ tsk salt

1 spsk majsstivelse

3 spsk vand

 

Først tager du dine chilier og fjerner kernerne (med mindre du vil have det ekstra spicy!) og skærer dem i mindre stykker. Det samme gør du med dine hvidløg.

19403492_1062762473824356_243380677_o

Når det så er gjort og du måske har kløet dig i øjet med chilifingre (hvis man følger mit eksempel i hvert fald), så tager du vand, eddike, sukker, chili, hvidløg og salt og smider det hele i en blender. Jeg brugte min smoothie blender, for den er altså bare bedst til at tæske friske grøntsager til suppe.

19403497_1062762440491026_555853771_o

Det ser hverken mere eller mindre lovende ud, når det skummer sådan, men det skal nok lægge sig og blive fint. Det næste du gør er, at smide hele den dejlige suppe over i en gryde og så koger du det hele op i et par små minutter.

19402738_1062762410491029_776264779_o

I en lille skål eller et dl mål blander du vand og majsstivelse, så der ikke sidder noget majsstivelse på bunden. Og inden du bliver fristet til at smide ren majsstivelse i en varm væske, så vil jeg fortælle dig, at du altså kun får små gummiagtige klumper ud af det. Jeg taler desværre af erfaring. 😀

19457531_1063177143782889_338025384_o

Blandingen smider du så i gryden, rører rundt så det bliver godt integreret og lader det koge op i nogle minutter, imens du rører lidt rundt i det. Der går ikke særlig længe inden der begynder at komme nogle seje bobler i massen og det er så dit prej om, at din søde chilisovs er færdig! Så hælder du det hele over i en skål af passende størrelse og stiller det til at køle ned. Det skal være helt nedkølet inden du smider det i køleskabet ellers kan du risikere, at det nærmest bliver til en sød chili gele! 😀

19402509_1062762350491035_484642247_o

Så har du faktisk din helt egen hjemmelavede søde chilisovs! Og den har kun kostet en brøkdel af den man kan få i butikkerne. Hvis der er ekstra lavvande i pengekassen, så kan chilierne skiftes ud med chilisovs og/eller flager og hvidløg kan selvfølgelig erstattes med hvidløgspulver. Sovsen kan eventuelt piftes op med lidt stødt eller revet ingefær.
God fornøjelse! (:

Reklamer

One Comment Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s