Den snaskede pålægssalat!

Jeg kan ikke være den eneste, der har savnet sådan en snasket salat med mayo, til at smide på et stykke rugbrød eller i en sandwich. Nu fik jeg endelig taget mig sammen til, at lave en simpel omgang med chewy big bites fra Edgy Veggie og den ramte virkelig et godt sted! Den her er dog ikke über snasket, så hvis man vil have mere snask, må man lave mere mayo! 😀

Du skal bruge: 

1,5-2 dl Edgy Veggie big bites + vand til kogning

Et halvt mellemstort løg (hakket fint)

En avocado skåret i små tern

1 dl raps -eller solsikkeolie

½ dl sojadrik

2 tsk æblecidereddike

en knivspids sort salt (valgfrit. Giver en lidt mere æggeagtig smag)

1/3 tsk hvidløgspulver

Salt og peber efter behag

 

Først starter vi med dine big bites. Fyld en lille gryde halvt med vand og tilføj eventuelt lidt bouillon. Bring vandet i kog, skru ned og tilsæt dine bites. Når man bløder op i en skål står der 30 minutter, men det her halverer i hvert fald tiden. Når dine bites er bløde, smider du dem i en si så de kan køle lidt imens du laver andre ting.

20049489_1080182788748991_1233445629_o

Imens dine bites køler, så kan du fokusere på at lave den nemmeste veganske mayo i verden. Jeg brugte en stavblender og et litermål (så sviner jeg mindre), men en almindelig blender kan sagtens gøre det også! I litermålet tilsætter du olie, mælk og æblecidereddike, så stiller du stavblenderen nede på bunden, tænder på højeste hastighed (min har kun to) og holder den der i en 5 sekunders tid. Du kan se når det hele næsten er blandet og er tyknet. Så smider du sort salt i og blander det hele godt rundt og voila mayo! Jeg undlod at tilsætte en masse smag til min mayo, men ventede med at gøre det til salaten skulle samles. Du kan også passende skære og hakke løg og avocado nu. (:

19911669_1080179978749272_849619498_o

Nu er dine bites måske (måske ikke) kølet godt ned. hvis de ikke er kølet ned, så skyl dem lige med noget koldt vand. Under alle omstændigheder skal du tage en håndfuld af gangen og presse det overskydende væde ud af, så du ikke får en helt flydende pålægssalat. 😀 Når du har gjort det smider du dine bites i en skål og tilsætter, avocado, løg, mayo og krydderier hvorefter du blander det hele godt sammen. Smag til med salt og peber som du nu selv synes, og så har du til en lækker mad eller sandwich!

20049293_1080179952082608_68872783_o

Vi spiste vores i groft sandwichbrød med skiver af agurk og tomat og så med en omgang hjemmelavede kartoffelbåde til. Velbekomme! 😀

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s